Preduzeće Bella Dormo doo Beograd je osnovano 2012 godine sa željom da se trgovinom bavi na moderan i dinamičan način.

Blog

Najudobniji dušek za spavanje

Najudobniji dušek za spavanje

Veoma je važno da za sebe odaberete najudobniji dušek za spavanje. San je vreme kada se organizam odmara i relaksira, kada se priprema za nove radne pobede.

Samo menjanje dušeka je neophodno nakon nekoliko godina korišćenja, a proces pronalaska novog može da bude veoma iscrpljujuć. Ipak, nema potrebe da lutate po prodavnicama ili Internet stranicama, jer imamo sjajne predloge za vas. Naši dušeci će vam pomoći da se odmorite bolje i efikasnije nego ikada. Ukoliko se odlučite za Bella Dormo dušeke, vaš san će biti kvalitetniji nego ikada.

Najudobniji dušek za spavanje – Vrste dušeka

Postoji više vrsta dušeka, a uglavnom se koriste dušek sa oprugama, dušek od sunđera i prilagodnjivi dušek sa memorijskom penom.

Svaki dušek je dobar i kvalitetan kada je nov i ne postoji onaj „pravi“, već se bira u zavisnosti od preferencija korisnika. Važno je da utvrdite kako volite da spavate, kao i kakva podloga najbolje odgovara vašim leđima i vratu.

Ukoliko volite dušek koji nije nepomičan, odnosno onaj koji pruža efekat „skakutanja“, onda je model sa oprugama pravi izbor za vas. Dušeci sa oprugama su izuzetno izdržljivi i prijatni za spavanje. Ipak, opruge su prekrivene tkaninom, a između njih ne postoji ništa što pruža potporu. Zato, ukoliko sedite na jednom kraju kreveta, može da se oseti pomeranje i sa druge strane.

Ukoliko preferirate čvršći dušek, toplo preporučujemo model sa memorijskom penom ili madrace od lateksa koji imaju znatno manje opruge. Kako biste odredili kvalitet, obratite pažnju na gustinu i debljinu pene koja će odrediti koliko duboko ćete utonuti.

Dušek sa memorijskom penom je idealan jer se prilagođava obliku tela. Takođe, pomeranje dušeka ne utiče na njegov drugi kraj.

Kako odabrati dušek zavisno od načina spavanja

Način na koji osoba spava umnogome određuje koji model dušeka bi trebalo da odabere. Nije isto ukoliko neko spava na leđima, na stomaku, ili na boku. U zavisnosti od omiljene poze tokom koje se telo odmara, odaberite i dušek koji će biti baš kao stvoren za vas.

Spavanje na boku

U ovom slučaju neophodno je da odaberete dušek koji podržava vašu telesnu težinu i prati oblik tela. Dušek sa oprugama stvaraće manje pritiska nego drugi modeli, ali model od sunđera ili pene ublažiće pritisak na ramenima i bokovima.

Najudobniji dušek za spavanje

Ako spavate na stomaku

Prilikom spavanja u ovoj pozi ne preporučuje se dušek od memorijske pene, jer nećete uživati u prijatnom osećaju kada zaronite glavu u penu. Odaberite čvršći model koji će pružiti bolju podršku.

Spavanje na leđima

Treba vam dušek koji če vas podupreti i pomoći kičmi da bude u zdravom položaju.

Ukoliko spavate sa nemirnim partnerom

Spavanje sa nekim ko se tokom cele noći pomera, može da bude veoma nezgodno, ali ne i ako koristite model dušeka sa memorijskom penom. Na taj način ćete izolovati pokrete i spavaćete mirnije.

Šta ako vi i partner imate različite želje

Verujemo da je umereni dušek, srednje-tvrd idealno rešenje za ovu vrstu problema. Nađite kompromis!

Ako imate problem sa alergijama

Pena i lateks su otporni na grinje i to su antibakterijski materijali. Zahvaljujući dušeku sa aloe verom, zabravićete na alergije.

Ako imate bolove u leđima

Memorijska pena i lateks su sjajno rešenje za sve one koji imaju problem sa bolovima u leđima. Pružaju maksimalnu podršku i potporu.

Gde kupiti najudobniji dušek za spavanje?

Bella Dormo prodavnica osnovana je sa željom da svojim kupcima ulepša život sitnicama koje mnogo znače. Kod nas možete da nabavite najkvalitetnije jastuke, dušeke, prekrivače, kao i masažere.

Najudobniji dušek za spavanje

Proizvodi, koje možete da pogledate na našem sajtu, izrađeni su od najkvalitetnijih prirodnih materijala. Takođe, ponosni smo vlasnici Woolmark sertifikata.

Mi brinemo o svakom našem kupcu, inovativni smo i neprekidno radimo na usavršavanju kako bismo pružili svoj maksimum.

Kontaktirajte sa nama ili nas posetite još danas i odaberite jastuk ili dušek za spavanje po svojoj meri. Priuštite sebi odmor i relaksaciju kakvu zaslužujete.

1 Comment
Post a Comment