Preduzeće Bella Dormo doo Beograd je osnovano 2012 godine sa željom da se trgovinom bavi na moderan i dinamičan način.

Blog

prekrivači od vune

Prekrivači od vune – najbolji izbor za svako doba godine

Veliki broj ljudi smatra da se prekrivači od vune koriste isključivo tokom najhladnijih zimskih perioda. Ipak, usled univerzalnosti ovog materijala, kvalitetne vunene navlake se mogu koristiti čak i tokom leta. Vunapredstavlja tradicionalan materijal, a ima čitav niz pogodnosti u odnosu na pamuk, koji se najčešće koristi širom planete.

Prvi zapisi o korišćenju vune dolaze iz perioda 1500. godina pre nove ere. Dolaze sa prostora današnje države Danske, ali se smatra da se upotreba ovog materijala vrlo brzo proširila i na druge teritorije. Razvojem industrijalizacije, vuna je pala u drugi plan, a pamuk je preuzeo primat. Usled brojnih nedostataka pamuka, mnogi svetski priznati proizvođači su se iznova okrenuli vuni, kao ekološki prihvatljivijem materijalu.

Pogrešno se smatra da vuna dolazi isključivo pletenjem vlakana iz ovčijeg krzna. Ova vrsta tekstila se ipak može dobiti i upotrebom krzna koza, kamila, alpaka, ali i mnogih drugih životinja. Prekrivači od merino vune se ipak izdvajaju po svom kvalitetu, udobnosti i dugotrajnosti. Samim tim, predstavljaju najbolji izbor za sve koji vode računa o izgledu svog doma.

Prekrivači od vune garantuju udoban san

Vuna je prirodno otporna na vodu. Vlakna ovog materijala ne propuštaju velike količine vode, pa najveći deo vlažnosti uopšte ne dolazi do kože pojedinca. Usled toga, moguće je očekivati zdrav san tokom cele noći. Uz odabir odgovarajućeg jastuka i dušeka, bićete spremni da se odmorite kako zaslužujete.

Jedno od najpoznatijih svojstava vune je zadržavanje toplote. U prošlosti, prekrivači od vune su imali grubu strukturu, koja je izazivala svrab i iritacije kože. Danas, uz poboljšanu obradu materijala i korišćenje fine merino vune, dobijeni tekstil je izuzetno prijatan za korišćenje.

Ovaj materijal ima dokazana antibakterijska svojstva, zbog čega ne predstavlja idealan izbor samo za prekrivače, već se može koristiti i za navlake za jastuk, ali i drugih proizvoda, kao što su magnetni pojasevi i druga ortopedska pomagala. Prekrivači od vune takođe održavaju optimalnu temperaturu tela tokom sna, pa se mogu koristiti i tokom najtoplijih godišnjih doba. Zbog toga, mnogi tvrde da ovakvi prekrivači leti hlade a greju tokom zime.

Održavanje je izuzetno jednostavno

Vuneni prekrivači ne zahtevaju previše nege. Ovaj materijal ima antibakterijska svojstva, te ne izaziva alergijske reakcije kod ljudi. Bitnije og toga, prekrivače ovog tima nije potrebno prati često. Održavanje uključuje redovno sunčanje, provetravanje i povremeno usisavanje. Ukoliko vodite računa, vunena ćebad mogu izdržati i po nekoliko meseci bez pranja.

Moderne veš mašine imaju poseban program pranja, prilagođen vunenom tekstilu. Ipak, za održavanje ovakvih prostirki, preporučuje se nanošenje vrlo malih količina vode u toku ručnog pranja. Usled korišćenja pretople vode u mašini, vunena vlakna se šire, a zatim naglo skupljaju, što može dovesti do oštećenja materijala. S druge strane, ukoliko se tokom pranja voda nanosi pomoću raspršivača i ne koriste se velike količine deterdženta, prekrivači mogu trajati niz godina bez ikakvih primetnih oštećenja.

Ulepšajte vaš prostor uz merino prekrivače

Prekrivači od vune će vam obezbediti udoban san, ali se njihova primena tu ne zaustavlja. Ovaj tekstil može biti stilizovan na razne načine, te se idealno uklapa u rustične, ali i moderne enterijere. Vuneni prekrivači danas krase naslovne strane brojnih časopisa za uređenje enterijera, a društvene mreže kao što su Pinterest i Instagram su prepune slika u kojima ovi prekrivači zauzimaju najveći deo kadra.

Ukoliko želite da kupite nov prekrivač za vaše dete, merino tekstil predstavlja najbolji izbor. Usled prijatne teksture ovog materijala, vuneni prekrivač predstavlja pravi izbor za bebe. Čak i na dužim putovanjima, vaši najmlađi će moći da se opuste i uživaju.

Pored spavaće sobe, mnogi pojedinci koriste dizajniranu merino ćebad i u dnevnom boravku. Bilo da se radi o odmaranju na sofi uz televiziju, ili ušuškanom druženju sa prijateljima, uz kvalitetne merino prekrivače, udobnost se uzima kao glavni prioritet.

Pogledajte celokupnu ponudu prekrivača koje nudimo i odaberite dizajn koji najviše odgovara vašim željama. Ne sumnjamo da ćete biti zadovoljni vašim izborom, a da će naši kvalitetni prekrivači ulepšavati vaš dom tokom narednih godina.

Post a Comment